Safran pilavı yapımında kullanılan malzemeler arasında pirinç, su veya et suyu, safran, tereyağı veya zeytinyağı, soğan ve tuz var. Peki, safran pilavı için pirinci hazırlarken dikkat edilmesi gereken adımlar nelerdir? Pirinci yıkadıktan sonra nişastasını atmak için neden 30 dakika sıcak suda bekletmek gerekiyor? Safranın aromasını ve rengini suya salması için sıcak suya ne kadar süre bekletilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Ayrıca, pilav pişirme aşamasında soğan eklemek isteğe bağlı mı, yoksa lezzeti artırmak için mutlaka mı eklenmeli? Bu detaylar gerçekten önemli gibi görünüyor.
Safran pilavı yapımında kullanılan malzemeler arasında pirinç, su veya et suyu, safran, tereyağı veya zeytinyağı, soğan ve tuz var. Peki, safran pilavı için pirinci hazırlarken dikkat edilmesi gereken adımlar nelerdir? Pirinci yıkadıktan sonra nişastasını atmak için neden 30 dakika sıcak suda bekletmek gerekiyor? Safranın aromasını ve rengini suya salması için sıcak suya ne kadar süre bekletilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Ayrıca, pilav pişirme aşamasında soğan eklemek isteğe bağlı mı, yoksa lezzeti artırmak için mutlaka mı eklenmeli? Bu detaylar gerçekten önemli gibi görünüyor.
Cevap yaz